CRONICI,RECENZII,POLEMICI-Cristina Ştefan:,,Mirela Bălan-stil liric original-debut publicistic”

De ce scriu? Este întrebarea la care răspunde Mirela Bălan în cartea sa de debut publicistic sub titlul Un sărut mai adânc, la editura ArtBook, 2011. Versurile Mirelei, rostiri sincere, îi reuşesc o depersonalizare, îi reuşesc oglindirea „de nichită”, cum spune poeta, o devoalează în aparteneţa ei la poiesisul din braţele divinului dar şi din simţirea tinerei femei sensibile.
Mirela şi-a aşezat gândurile într-o ordine slujind adevărurilor sale lăuntrice şi nu problematicilor vizate, poeziile sale curg pe calea aflării răspunsurilor aşa cum au venit întru lămurirea proprie. De aceea introspecţia este profundă, configuraţia versului său ajunge în final o formă foarte personală de scriitură, o oglindă.
Practic, universul poetic al Mirelei desenează aproape biografic portretul autoarei descifrat ca şi cum confesiunea realului aduce şi revelaţia înţelegerii sinelui, aduce răspunsuri în forma fizionomiei din cuvinte.
Şi Mirela este portretul de nichită!
Să călătorim!
Să medităm împreună cu poeta, pe făgaşul eului liric, să i-l „zărim în undă”.

Scrisul cu inefabilul mână în mână, este poate actul creator cel mai ardent, cel mai devorator fiinţei spirituale, este însuşi misterul lumii, creaţia poetică este vitalitatea în facerea ei.

“prima dată scrii/ doar scrii/ nu ştii de unde vine”
“Când scriu/ sunt asemeni unei femei în durerile facerii/ nerăbdătoare în privinţa înfăţişării,”

Momentul inspirator, emoţia simţurilor nasc metafora iar poeta descinde în această lucrare în chiar rolul artistei, ca efect al gândirii lirice.
Doar aşa „se nasc volumele de poezie”, prin întâlnirea de gradul IV dintre realul fiinţei şi făptura la care privirea lirică ridică această tainică făptură. >>>>>>>>>>>>>

Reclame
De CLB

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s