Viorel VINTILĂ:,,HOINĂRIND PRIN SAN FRANCISCO: THE GOLDEN GATE BRIDGE”

The Golden Gate Bridge este perla oraşului San Francisco, este simbolul oraşului San Francisco, este podul cel mai fotografiat şi poate cel mai vizitat din lume. A fost declarat una dintre minunile lumii moderne (Modern Wonders of theWorld) de către American Society of Civil Enginners.

La pas pe Golden Gate Bridge

Deşi am locuit mai mult de cinci ani în San Francisco şi am traversat podul de zeci de ori cu maşina, niciodată nu am luat la talpă aceasta superbă creaţie arhitecturală. Golden Gate Bridge este la fel de frumos pe timp de zi, pe timp de noapte sau pe timp de ceaţă şi mărturie stau pozele ataşate. Recent, însă, am experimentat, first hand, frumuseţea izbitoare a acestei minunăţii inginereşti şi am luat-o la opincă pe una din aleile pietonale care leagă partea nordică a oraşului San Francisco de Marine County. Aceste alei (walkways) sunt destinate pietonilor, dar şi bicicliştilor şi sunt deschise între orele 5 am şi 9 pm. Aleea din Est este deschisă pentru biciclişti şi pe timp de noapte, fiind închisă pentru pietoni.

M-am bucurat că un copil când am păşit pe Golden Gate Bridge şi o senzaţie instantanee de fericire şi de bine mi-a străfulgerat fiinţă la atingerea acestui pod. Era o senzaţie greu de explicat în cuvinte, trebuie să fii acolo să îţi dai seama, era o stare de euforie care îmi gâdila endorfinele şi mă purta într-o stare feerică de vis, într-un cuvânt eram happy. Este un loc ideal pentru cupluri de îndrăgostiţi (fie ele de acelaşi sex sau de sex diferit, că deh, suntem în San Francisco, cel mai liberal oraş din State) dar şi pentru familii cu copii sau cupluri ajunse la „golden age”.

M-am oprit la mijlocul podului să admir nu mai puţin celebra, fostă închisoare, de pe insula Alcatraz (Al Capone a fost unul dintre „rezidenţi”) aflată la câţiva kilometrii depărtare. >>>>>>>>>>>>

Reclame
De CLB

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s