Lucian MARINA:,,JUBILEUL 50 DE ANI -Societatea de Limba Română SERBIA -SĂRBATORIT ȘI IN ȚARA MAMĂ, O IMPRESIONANTĂ ACŢIUNE A S.L.R. LA TURNU SEVERIN”

Societatea de Limba Română din Voivodina – Republica Serbia a organizat, în perioada 21-24 martie 2012, o serie de acţiuni interstatale, internaţionale care au avut loc în Ţara-Mamă, respectiv la Drobeta –Turnu Severin şi localitatea Sviniţa din Clisura Dunării.

Manifestările au avut drept ţel şi sărbătorirea zilei de 21 martie – Ziua Mondială a Poeziei dar, s-au înscris înainte de toate printre numeroasele reuniuni care se vor organiza pe parcursul anului cu ocazia marcării jubileului 50 de ani de existenţă şi activitate fructuoasă a S.L.R..

Seria de festivităţi a fost prilejuită de Editura S.L.R. şi Departamentul pentru Artele Plastice şi Design al S.L.R., în colaborare cu Institutul pentru Cultură a Voivodinei şi Biblioteca Românească ,,Nichita Stănescu” din Novi Sad care au oferit publicului din Turnu Severin şi Sviniţa un variat program cultural-artistic, cu donaţii de carte şi premii pentru scriitori şi ăn sopecial pentru pictori. Vernisajul a două expoziţii de artă plastică, suberbe creaţii ale pictorilor de la nord şi sud de Dunăre, lansările de carte, poezia şi muzica armonios asamblate au contribuit ca publicul să se delecteze de cele prezenate de oaspeţii români şi sârbi, care au înobilat şi Biblioteca Muzeului de Artă.

Evenimentul central s-a produs la Muzeul de Arte de la Turnu Severin – Secţie a Muzeului regiunii Porţile de Fier, unde Societatea de Limba Română din Voivodina în colaborare cu Fundaţia Culturală ,,Lumina” au organizat programe variate iar, înainte de toate vernisajul expoziţiei ,,70 de ani de acuarelă în Serbia de Sud-Est”. Comisarul expoziţiei a fost prof. univ. dr. Kamenko M. Marković, şeful Catedrei de istoria artelor a Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Priştina cu sediul provizoriu la Kosovska Mitroviţa, reuniunea fiind realizată şi în colaborare cu Universitatea din Craiova, respectiv Direcţia judeţeană pentru tineret şi sport Mehedinţi – DJTM.>>>>>>>>>>>>>

Reclame
De CLB

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s