Expoziţia de ilustraţie de carte– Intersecţii Laura Lucia Mihalca

            S-a încheiat expoziţia de ilustraţie de carte Intersecţii, găzduită de galeria Casa Arte, unde artista Laura Lucia Mihalca a expus cele trei proiecte de ilustraţie de carte ale sale din 2011: volumele Lumea din oglindă (poezie) și Dacă aș putea străbate timpul (proză) semnate Dorina Ciocan și Semnele timpului (poezie), semnat de Elisabeta Iosif.

Expoziţia a fost deschisă în perioada 29 martie – 4 aprilie 2012, iar vernisajul a avut loc joi, 29 martie 2012. În deschiderea expoziţiei a luat cuvântul Elisabeta Iosif,

Puteţi vedea şi fotografii din timpul panotării expoziţiei şi de la vernisaj.

            Prin intermediul expoziției curente, Laura Lucia Mihalca (re)pune în discuție relația text-imagine, urmărind simbolurile – cheie din ambele forme de exprimare – text si arte plastice.

            Artista explică:

“ << Intâi a fost cuvântul… >>…apoi a trebuit ca el să fie luat în considerare, înţeles, analizat şi reconceptualizat. Ulterior, şi-a găsit plasticitate şi mai mare, prin intermediul imaginii. Este ceea ce mi-am propus în cadrul acestor trei proiecte de ilustraţie de carte, pentru Dorina Ciocan şi pentru Elisabeta Iosif: cuvântul scris să devină element vizual, simbol, nouă poveste în regie proprie.”

            Dorina Ciocan este profesoară în învățământul primar, cu studiile la Universitatea Dimitrie Cantemir-Iasi, în psihopedagogie.  >>>>>>>>>>>>

De CLB

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s