Dora Alina Romanescu:,,COMOARA DE PE PUNTEA VIEȚII”

Sfârșitul lunii august al anului 2012, mi-a îmbogățit sufletul cu un dar de o valoare inestimabilă.

Am cunoscut doi oameni de o noblețe sufletească ieșită din comun, intelectuali în adevăratul sens al cuvântului, înțelepți, generoși, sensibili, dornici de a-și exprima bunătatea și iubirea prin fapte și cuvinte, în fiecare clipă.

Titina Nica și Alexandru Florin ȚENE, mi-au dăruit o stare de bine ieșită din comun, de cum ne-am întâlnit în gară la Mangalia.

Cu fața mereu zâmbitoare, Titina cucerește din primele cuvinte, te face să simți că o cunoști „de o viață” iar când te desparți de ea îi simți lipsa, îți dorești cu ardoare să o întâlneși din nou, în timp ce Florin este un fin observator a tot ce se întâmplă în jurul său, un intelectual de viță nobilă care vorbește cu înțelepciune, spune lucrurilor pe nume, cu un zâmbet ușor, uitat sau știut, în colțul guri, cu care te îndeamnă să simți puterea adevărului în care a trăit și muncit de când se știe.

Doi oameni minunați, cum rar întâlnești în lumea agitată, stresantă în care trăim, amândoi într- o perfectă armonie ca familie și în cuvântul scris, ca scriitori.

***

Am descoperit-o pe Titina Nica Țene în romanul „Viața ca o punte,”care m-a fascinat de la prima până la ultima filă.

Autoarea își compară viața cu o punte și și-o descrie cu simplitate, într-o manieră proprie, îmbrăcată în haina imaculată a adevărului, presărată cu învățămintele sănătoase ale țăranului român, ușor ironice, hazlii, sarcastice și foarte adevărate.

Fiecare cuvânt din cartea Titinei Nica Țene are o țintă sigură care ori mângâie sau doare, răscolește, îți stârnește amintiri, te bucură sau te cutremură…și toate la un loc ne dau o stare de bine, ne învăluie în haina strălucitoare a bucurie de a trăi:

„Sunt fericită că pot să merg, pot să văd, pentru că voi sunteți sănătoși și mai ales că vine din nou Crăciunul. E puțin?”

Nu-i puțin! Este foarte mult! Este o comoară în bogăția sufletească a Titinei Nica Țene, pe care am descoperit-o și eu.

***

Am devenit mai bogată spiritual citind romanul „GEAMĂNUL DIN OGLINDĂ” a distinsului scriitor Alexandru Florin ȚENE. Un roman în care autorul relatează evenimentele din viața personală sub semnul celor zece porunci biblice și din care avem oportunitatea să-i cunoaștem zbuciumul, revolta împotriva mizeriei umane , a ticăloșilor, care indiferent de epocă în care trăim, ei tot își fac veacul, să-i descoperim ura împotriva mentalităților și a obiceiurilor rău famate, cu care s-a întâlnit de-a lungul vieții sale.   >>>>>>>>>>>>>>

Reclame
De CLB

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s